MINGGU 39 ( 22/09/14-26/09/14 )
Hari : Isnin
Tarikh : 22 September 2014
Mata Pelajaran | Pendidikan Moral |
Kelas | 5K3 |
Masa | 8.15-9.25 |
Tajuk Utama | Bidang 1 hingga 7 |
Tajuk Khas | Nilai 1 hingga nilai 36 |
Objektif | 1.mengenalpasti kata kunci nilai
2.menyenaraikan tingkahlaku dalam nilai yang dinyatakan |
ABM | Buku teks, buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan |
Nilai Murni | Sistematik,peka,teliti dan fokus |
Refleksi | 70% pelajar dapat mengenalpasti contoh-contoh perlakuan dalam nilai yang terdapat dalam soalan struktur |
Mata Pelajaran | Pendidikan Moral |
Kelas | 5K7 |
Masa | 9.45-10.55 |
Tajuk Utama | Bidang 1 hingga 7 |
Tajuk Khas | Nilai 1 hingga nilai 36 |
Objektif | 1.mengenalpasti kata kunci nilai
2.menyenaraikan tingkahlaku dalam nilai yang dinyatakan |
ABM | Buku teks, buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan |
Nilai Murni | Sistematik,peka,teliti dan fokus |
Refleksi | 60% pelajar dapat mengenalpasti contoh-contoh perlakuan dalam nilai yang terdapat dalam soalan struktur |
Mata Pelajaran | Pendidikan Moral |
Kelas | 5S1 |
Masa | 12.05-12.40 pagi |
Tajuk Utama | Bidang 1 hingga 7 |
Tajuk Khas | Nilai 1 hingga nilai 36 |
Objektif | 1.mengenalpasti kata kunci nilai
2.menyenaraikan tingkahlaku dalam nilai yang dinyatakan |
ABM | Buku teks, buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan |
Nilai Murni | Sistematik,peka,teliti dan fokus |
Refleksi | 80% pelajar dapat mengenalpasti contoh-contoh perlakuan dalam nilai yang terdapat dalam soalan struktur |
Hari : Selasa
Tarikh : 23 September 2014
Mata Pelajaran | Pendidikan Sivik dan kewarganegaraan |
Kelas | 5K3 |
Masa | 8.15-9.25 |
Tema | Ulangkaji |
Unit | Unit : 1 hingga 10 |
Hasil Pembelajaran | Pada akhir unit ini, pelajar dapat :
i)menyenaraikan sikap dan perlakuan dalam cabaran meningkatkan ekonomi negara ii)menerangkan faktor mempengaruhi pembangunan negara
|
Perkembangan aktiviti | 1)membaca teks dan menerangkan konsep
2)menghuraikan konsep yang membawa kemajuan negara 3)mengenalpasti bentuk-bentuk duta yang menyumbang kepada pembangunan negara |
KBKK | Menjelaskan, Menghurai, Menyenarai, |
Nilai | Kerjasama, Toleransi |
ABBM | Buku teks PSK T5 |
Refleksi | 70% pelajar dapat mengenalpasti duta-duta yang membantu dalam pembangunan negara |
Mata Pelajaran | Ekonomi Rumah Tangga |
Kelas | 5K3 |
Masa | 10.55-12.05 |
Tajuk Utama | Bab 1 hingga 16 Tingkatan 5 |
Objektif | 1.mengenalpasti faktor-faktor yang menpengaruhi pemilihan tempat kediaman
2.menyenaraikan punca-punca yang menyebabkan pencemaran makanan 3.membezakan fungsi-fungsi enzim yang membantu dalam pencernaan makanan |
ABM | Buku teks,buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan |
NilaiMurni | Sistematik,peka,telitidanfokus |
Refleksi | 80% pelajar dapat mengenalpasti faktor-faktor yang mempenraguhi pemilihan makanan |
Hari : Rabu
Tarikh : 24 September 2014
Mata Pelajaran | Pendidikan Moral |
Kelas | 5S1 |
Masa | 8.15-9.25 pagi |
Tajuk Utama | Bidang 1 hingga 7 |
Tajuk Khas | Perbincangan kertas percubaan SPM |
Objektif | 1.mengenalpasti kata kunci nilai
2.menyenaraikan teknik menjawab soalan moral dengan tepat |
ABM | Buku teks, buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan |
NilaiMurni | Sistematik,peka,telitidanfokus |
Refleksi | 90% pelajar dapat mengenalpasti teknik menjawab soalan moral dengan tepat |
Mata Pelajaran | Ekonomi Rumah Tangga |
Kelas | 4K4 |
Masa | 10.55-12.05 |
Tajuk Utama | Bab 5:Pengurusan sajian |
Objektif | 1.mengenalpasti teknik merancang amali masakan dengan betul
2.menerangkan kaedah dan alatan merancang masakan untuk sajian high tea 3.menyenaraikan alatan teknologi yang boleh membantu dalam mengurus tempat kediaman |
ABM | Buku teks, buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,membezakan,menyenaraikan, |
NilaiMurni | Sistematik,peka, teliti dan fokus |
Refleksi | 60% pelajar dapat mengenalpasti teknik merancang amali masakn dengan betul |
Hari : Khamis
Tarikh : 25 September 2014
Mata Pelajaran | Pendidikan Moral | |
Kelas | 5k7 | |
Masa | 8.15-9.25 | |
Tajuk Utama | Bidang 1 hingga 7 | |
Tajuk Khas | Perbincangan kertas percubaan SPM | |
Objektif | 1.mengenalpasti kata kunci nilai
2.menyenaraikan teknik menjawab soalan moral dengan tepat |
|
ABM | Buku teks, buku rujukan | |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan | |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan | |
NilaiMurni | Sistematik,peka,telitidanfokus | |
Refleksi | 60% pelajar dapat mengenalpasti teknik menjawab soalan moral dengan tepat |
Mata Pelajaran | EkonomiRumahTangga |
Kelas | 5k3 |
Masa | 10.20-11.30 |
Tajuk Utama | Bab 1 hingga 14 Tingkatan 4
(Ulangkaji) |
Objektif | 1.mengenalpasti jenis-jenis proses jahitan
2.menyenaraikan aras dalam piramid makanan 3.membezakan kesan kekurangan nutrien dalam makanan |
ABM | Buku teks,buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan |
NilaiMurni | Sistematik,peka,teliti dan fokus |
Refleksi | 70 % pelajar dapat menyatakan fungsi nutrient yang terdapat dalam makanan dan menyatakan aras dalam piramid makanan |
Hari : Jumaat
Tarikh : 26 September 2014
Mata Pelajaran | Pendidikan Moral |
Kelas | 5k3 |
Masa | 8.15-9.25pagi |
Tajuk Utama | Bidang 1 hingga 7 |
Tajuk Khas | Perbincangan kertas percubaan SPM |
Objektif | 1.mengenalpasti kata kunci nilai
2.menyenaraikan teknik menjawab soalan moral dengan tepat |
ABM | Buku teks, buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan |
NilaiMurni | Sistematik,peka,telitidanfokus |
Refleksi | 70% pelajar dapat mengenalpasti teknik menjawab soalan moral dengan tepat |
Mata Pelajaran | Ekonomi Rumah Tangga |
Kelas | 4K4 |
Masa | 9.40-10.40 pagi |
Tajuk Utama | Bab 1 hingga 14 Tingkatan 4
(Ulangkaji) |
Objektif | 1.mengenalpasti cara mengira nilai tenaga dengan tepat
2.menyenaraikan fungsi setiap jenis nutrient yang terdapat dalam makanan 3.menyatakan aras yang terdapat dalam pyramid makanan dan fungsi RDA |
ABM | Buku teks,buku rujukan |
Aktiviti | Penerangan, perbincangan |
KBKK | Mengenalpasti,menyenaraikan,menyatakan |
Nilai Murni | Sistematik,peka, teliti dan fokus |
Refleksi | 70 % pelajar dalam mnegnalpasti nutrient yang terdapat dalam makanan |