MINGGU 6 ( 5/02/14-7/02/14 )

HARI: ISNIN DAN SELASA

( 3/02/14 DAN 4/02/14)

CUTI BERGANTI

Hari      : Rabu

Tarikh  : 5 Februari 2014

Mata Pelajaran Pendidikan Moral
Kelas 5S1
Masa 8.15-9.25 pagi
Tajuk Utama Bidang 1: Perkembangan diri
Tajuk Khas Unit  8: Kerajinan membawa kejayaan

Nilai 8 : Kerajinan

Objektif 1.mengenalpasti kata kunci nilai

2.menyenaraikan ciri-ciri tingkahlaku yang menunjukkan sikap rajin

3.mengenalpasti kepentingan mengamalkan nilai agar pelajr tidak mengalami stress akibat kerja yang tertangguh

ABM Buku teks,buku rujukan
Aktiviti Penerangan, perbincangan
KBKK Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan
Nilai Murni Sistematik,peka,teliti dan fokus
Refleksi 90% pelajar dapat mengenalpasti punca kejayaan seseorang adalah daripada amalan nilai rajin dalam kehidupan seorang pelajar

 

 

Mata Pelajaran Ekonomi Rumah Tangga
Kelas 4K4
Masa  11.30-12.40
Tajuk Utama Bab 1:makanan dan pemakanan ( Air dan pelawas )

Bab 2: Diet ( Faktor mempenganruhi pengambilan diet )

Objektif 1.mengenalpasti fungsi-fungsi air dan pelawas

2.menyenaraikan sumber-sumber pelawas

3.menyatakan faktor yang mempengaruhi pengambilan diet seseorang

ABM Buku teks,buku rujukan
Aktiviti Penerangan, perbincangan
KBKK Mengenalpasti,menyatakan,menyenaraikan,
Nilai Murni Sistematik,peka,teliti dan fokus
Refleksi 90%  pelajar dapat mengenalpasti faktor yang mempengaruhi diet

 

Hari      :  Khamis

Tarikh  : 6 Februari 2014

Mata Pelajaran Pendidikan Moral
Kelas 5k7
Masa 8.15-9.25pagi
Tajuk Utama Bidang 1: Perkembangan diri
Tajuk Khas Unit  8: Kerajinan membawa kejayaan

Nilai 8: Kerajinan

Objektif 1.mengenalpasti kata kunci nilai

2.menyenaraikan ciri-ciri tingkahlaku yang menunjukkan sikap rajin

3.mengenalpasti kepentingan mengamalkan nilai agar pelajr tidak mengalami stress akibat kerja yang tertangguh

ABM Buku teks,buku rujukan
Aktiviti Penerangan, perbincangan
KBKK Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan
Nilai Murni Sistematik,peka,teliti dan fokus
Refleksi 70% pelajar dapat mengenalpasti punca kejayaan seseorang adalah sikap yang tekun dan dedikasi terhadap tugas

 

 

Mata Pelajaran Ekonomi Rumah Tangga
Kelas 5k3
Masa 10.20-11.30
Tajuk Utama Bab 3: Pencernaan dan penyerapan

(Proses penyerapan yang berlaku di dalam usus kecil)

Objektif 1.mengenalpasti tindakbalas kimia yang berlaku di dalam usus kecil

2.menyenaraikan nutrient-nutrien yang diserap di dalam usus kecil

3.mengenalpasti bahagian-bahagian yang terdapat did dalam struktur vilus

ABM Buku teks,buku rujukan
Aktiviti Penerangan, perbincangan
KBKK Mengenalpasti,menyenaraikan
Nilai Murni Sistematik,peka,teliti dan fokus
Refleksi 70 % pelajar dapat mengenalpasti struktur vilus dan bahagian yang tertentu yang terlibat bagi nutrient tertentu

 

Hari     : Jumaat

Tarikh : 7 Februari 2014

Mata Pelajaran Pendidikan Moral
Kelas 5k3
Masa 8.15-9.25pagi
Tajuk Utama Bidang 1:Perkembangan diri
Tajuk Khas Unit  8: Kerajinan membawa kejayaan

Nilai 8 : Kerajinan

Objektif 1.mengenalpasti kata kunci nilai

2.menyenaraikan ciri-ciri tingkahlaku yang menunjukkan sikap rajin

3.mengenalpasti kepentingan mengamalkan nilai agar pelajr tidak mengalami stress akibat kerja yang tertangguh

ABM Buku teks,buku rujukan
Aktiviti Penerangan, perbincangan
KBKK Mengenalpasti,menyenaraikan,mengelaskan
Nilai Murni Sistematik,peka,teliti dan fokus
Refleksi 80% pelajar dapat mengenalpasti punca kejayaan seseorang adalah sikap yang berusaha dan gigih dalam mengatur masa untuk belajar

 

 

Mata Pelajaran Ekonomi Rumah Tangga
Kelas 4K4
Masa 9.40-10.40 pagi
Tajuk Utama Bab 2: Piramid makanan dan kegunaan RDA
Objektif 1.mengenalpasti aras-aras dalam piramid makanan dan sumber-sumber makanan dalam aras piramid makanan tersebut

2.menyenaraikan kegunaan RDA dan kepentingan mengetahui kegunaan RDA dalam pemakanan

3.mengelaskan sumber makanan yang terdapat dalam pyramid makanan

ABM Buku teks,buku rujukan
Aktiviti Penerangan, perbincangan
KBKK Mengenalpasti,menyenaraikan
Nilai Murni Sistematik,peka,teliti dan fokus
Refleksi 80 % pelajar dapat mengenalpasti maksud pyramid makanan dan aras-aras dalam piramid serta sumber yang telah dikelaskan,menyenaraikan kegunaan RDA makanan